mist s

palyfelv

kub s 

Tisztelt Látogató!

 

1 Mint a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred vezénylő zászlósa, üdvözlöm Önt!

A katonai hivatásról elmondható, hogy az emberiség egyik legősibb és leg embert próbálóbb mestersége és nem mindenki képes és alkalmas arra, hogy katona legyen csak azok, akik erős hittel és akarattal viseltetnek a haza és az állampolgárok védelme iránt!

A csapatszellem, a hit, a lojalitás, fegyelem és tisztelet, bátorság és szakértelem azok, amik a professzionális katonákat jellemzik.

Új egyéni felszerelés, új egyéni fegyverzet, új haditechnikai eszközök azok, amik most várják mindazokat a fiúkat és lányokat, férfiakat és nőket, akik szeretnének csatlakozni. A XXI. század legmodernebb eszközeinek üzemeltetése már önmagában is jó kaland, amire máshol nem nyílik lehetősége senkinek2, amellett, hogy testileg és lelkileg is megerősödhet!

Nem csak a felszerelés változik meg, hanem a képzési rendszer is! Egyszerűbb és könnyebb a bekerülés, mint eddig bármikor volt. A legénységi állományba és az altiszti pályára jelentkezők az első naptól kezdve - mikor még csak az alapkiképzést hajtják végre vagy az iskolapadban ülnek - már fizetést kapnak! A hivatásos katonák képzése a Magyar Honvédségben két tanintézményben folyik Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE), illetve Szentendrén a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiáján (MH AA). A tisztképzés négyéves, míg az altisztképzés egy éves időtartamú.   A szerződéses legénységi állománynak öthetes alapkiképzést foly3tatnak a Magyar Honvédség kijelölt alakulatainál. Ehhez az előírt minimum iskolai végzettség nyolc általános.

A felvételi folyamatról bővebben az www.iranyasereg.hu oldalon kap részletes tájékoztatást ahol megtudhatja, hogy milyen mozgásmódokból, hogyan zajlik a felmérés.

Az Ön részéről természetes a kérdés, hogy mit kap azért, ha vállalja a szolgálatot. Természetesen illetményt, amit az alábbi táblázatban a három állománykategória kezdő rendfokozataira vonatkoznak.

 

 
Állománykategória Legénység Altiszt Tiszt
Rendfokozat Közkatona (érettségivel)
Őrmester Hadnagy
Illetmény 155.244 Ft / 184.799 Ft (érettségi bizonyítvány) 206.130 Ft 231.340 Ft
 

(Mindegyik állománykategóriánál csak az alap, pótlékok nélküli nettó összeget tüntettük fel, amihez még 12.000 Ft értékű béren kívüli juttatás jár havonta OTP Szép kártyára.)

Az illetményen kívül még számos juttatásban részesülnek a katonák, melyek közül talán a legfontosabb, hogy a hat hó4napos próbaidő letelte után az altiszti és a tiszti állomány jogosult lakáspénzre, amit lakáslízingre vagy albérleti díj kifizetésére fordíthatnak.

Mit kell tennie, ha amellett dönt, hogy szeretne hozzánk csatlakozni?

Ha úgy dönt, hogy alakulatunknál Győr helyőrségben kíván szolgálatot teljesíteni, keressen minket az oldalon található elérhetőségeinken, vagy vegye fel velem a kapcsolatot írásban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen és segítünk Önnek, illetve érdeklődhet a regionális toborzó irodában a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vagy személyesen felkeresheti toborzó irodánkat is, ami hétfőtől péntekig várja az érdeklődőket (06/96-528-642).

 Remélem hamarosan Önt is a csapatunk tagjaként üdvözölhetem nálunk a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél!

 Sok sikert, erőt, egészséget kívánok!

                                                                                       Inoka Zoltán törzszászlós

                                                                                           ezred vezénylő zászlós

 

7 8 9
10 11 12
13 14 15
16 17 18