Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Az ezred ifjú tisztjei

Augusztus 20-i avatásuk után a napokban 4 pályakezdő hadnagy kezdte meg szolgálatát az ezrednél.

 

 

Szent István király és a magyar államalapítás ünnepén 69 fiatal katona, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem végzős hallgatója tett tiszti fogadalmat a Hősök terén.  Közülük 4 fő a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezrednél kezdte meg katonai pályafutását Az ifjú hadnagyok jelenleg az alakulat szervezésében központi felkészítésen vesznek részt, majd átveszik első tiszti beosztásukat.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk őket.

 

 

Nagy Bence Iván hadnagyot a családi hagyományok vezérelték a pályaválasztásban. Dédapja és nagyapja is katonaként szolgált a Monarchia, illetve a királyi Magyarország hadseregében. Hobbijában is megmutatkozik hivatása iránti szeretet, gyerekkora óta gyűjt világháborús relikviákat és makettező szenvedélyének is hódol.

 

 

 

 

Markovits Dávid hadnagy Várpalotán él, Közép-Európa egyik legnagyobb lőtere mellett. Az ott eltöltött gyermek és ifjúévek meghatározóak voltak a pályaválasztásában, hisz már igen korán vonzóvá tették számára a katonai hivatást. A hadnagy úr életében fontos szerepe van a kézilabdának, főiskolás évei alatt a ZMNE csapatát erősítette.

 


 

 

Farkas Csilla hadnagy bár a gimnáziumban humán tagozaton érettségizett, a családi háttér (katona édesapa), valamint a kihívás a katonai pálya felé húzta. A sport meghatározó része életének, 12 év versenyszerű úszás a főiskolás évek alatt is sikereket hozott a hadnagy asszony számára.

 

 

 

 

Bognár Gergő hadnagy a középiskolai kéttannyelvű, valamint 1 év angliai tanulmányainak köszönhetően már STANAG 3.3.3.3 nyelvvizsgával kezdheti meg katonai szolgálatát. A hadnagy úr testhezállónak érezte a főiskola páncélos- és gépjármű szakát, hiszen gyermekkora óta érdekelték a vonatok, autók, motorok, és győri lévén kézenfekvő volt, hogy az alakulatot választja.

 

Valamennyiük célja, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek az ezred életébe, a közösség megbecsült tagjaivá váljanak. Igyekeznek megfelelni a követelményeknek és elvárásoknak, ehhez mindannyiuknak sok sikert, erőt, egészséget kívánunk!

2010. szeptember 03.

Cseszreginé Csekei Judit szds.