Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Az EUFOR gyakorlatán is jól teljesítettek az ezred katonái

Nagytávolságú manőverekkel tarkított harcászati gyakorlatot hajtott végre június 1. és június 3. között a Bosznia-Hercegovinában állomásozó Európai Uniós erők meghatározó végrehajtó erejét képező Többnemzetiségű Zászlóalj (Multinational Battalion).

 

 

A gyakorlaton részt vettek az EUFOR 6. váltásában a korábbiaknál nagyobb szerepet vállaló

A gyakorlat során a magyar század egyik, tömegkezelési feladatokat bemutató szakaszát a szintén a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred állományába tartozó Székács József főhadnagy vezette, aki a gyakorlat során határozottan és nem ritkán az ilyen jellegű feladatok végrehajtásában nagyobb rutinnal rendelkezőket is megszégyenítő profizmussal irányította s zakaszát.

 

 

 

Azt a szakaszt, amelynek zömét szintén az ezred katonái adják és akik itt is bebizonyították, hogy a légvédelmi szakma mellett más területeken szükséges ismereteket is képesek elsajátítani és ezt magas szinten, megbízhatóan alkalmazni.

 

A gyakorlat végén az EUFOR erők manővert hajtottak végre a szarajevói nemzetközi repülőtér szomszédságában található CAMP BUTMIR-ba, amit a Bosznia-Hercegovinában is gondokat okozó áradások a korábbi közúti menetektől eltérően szerencsére már nem nehezítettek.

 

 

2010. június 04.