Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 „Nem múlnak el ők,
 kik szívünkben élnek,
 Hiába szállnak álmok,
         árnyak, évek”

(Juhász Gyula)

Nem feledjük Őket…

Évközben, rohanó világunkban többször eszünkbe jutnak, mégis most van az a nap, az óra, a perc, amikor csendesen megállunk a sírjuk mellett és csak rájuk gondolunk. Leteszünk egy koszorút, meggyújtunk egy mécsest, közben néhány pillanatra felidézzük alakjukat, a közös emlékeket. Kollegáink voltak, de mindenkinek mást jelentettek: barátot, mentort, főnököt, katonát.

 

 

Ők voltak azok, akik köztünk éltek, dolgoztak mindaddig, amíg végleg el nem kellett búcsúzni tőlük. Most munkatársak, barátok indulnak meg szerte az országba, Győrtől Nyíregyházáig, Ceglédtől Mosonmagyaróvárig, Budapesttől Karmacsig, több megyét érintve, hogy a sírokra koszorút helyezzenek. A hétvégén összesen 17 helyen égnek az emlékezés gyertyái saját halottainkért.

De ne feledkezzünk meg azokról a katonákról, barátokról sem, akik a már megkezdett nyugdíjas éveket nem élvezhették tovább, és azokról a kollegákról sem, akikkel itt Győrben mi már nem találkozhattunk, de sokak történeteiben számunkra is tovább élnek.

Emlékezzünk meg azokról a magyar, német, lengyel, román, olasz és szovjet katonákról is, akiknek Győrben van végső nyughelyük.

Halottainkért elhelyeztük a kegyelet virágait az ezred kopjafájánál, valamint a hősi halottakért a győri és a győrszentiváni temetőkben a világháborús síroknál és emlékműveknél. Pénteken díszőreink és koszorúvivőink mellett Fegyveres László alezredes, megbízott törzsfőnök vett részt a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala által szervezett megemlékezésen a Nádorvárosi köztemetőben. Vasárnap Bozsóki Attila alezredes, parancsnokhelyettes és az ezred díszalegysége képviseli alakulatunkat Sitkén, az I. és II. világháborúban hősi halált halt magyar és külföldi katonák kegyeleti megemlékezésén.

Emléküket örökre megőrizzük!


Győr, 2010. október 30.
Cseszreginé Csekei Judit szds.