Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Bronzérmes a százados asszony

Szabó Szilvia százados a Honvéd Arrabona SE színeiben bronzérmet szerzett a horvátországi Porecsben október 7-10. között megrendezett  Masters Cselgáncs Európa Bajnokságon.

 

        
Masters versenyeken 30 év feletti sportolók indulhatnak. Szabó százados megnyerte az ez év áprilisában megrendezett Masters Országos Bajnokságot, ezzel kvalifikálta magát az őszi EB-re. A 33 ország 509 versenyzőjét felvonultató kontinens viadalon a 25 fős magyar csapat 6. helyen végzett az éremtáblázaton (3 arany, 4 ezüst és 6 bronzéremmel). Szilvi a 35 év feletti, 63 kilogrammos súlycsoportban indult, a bronzmeccsen a francia versenyző ellen győztesen hagyta el a tatamit.
Az alakulatunk testnevelő tisztje 20 évesen kezdett judózni, elmondása szerint hiába az eltelt 15 év sokszor rutintalannak érzi magát, hiányolja a versenyzéssel eltöltött ifjúkort. Az egri főiskolán kezdett cselgáncsozni majd megfordult Szolnok, Mezőtúr és Kecskemét sportegyesületeiben, mielőtt a Honvéd Arrabona SE mezét magára öltötte. Időközben megszerezte a cselgáncs edző képesítést is. Főiskolás versenyek, országos bajnokságok, felnőtt nemzetközi (Olaszország, Ausztria) viadalok dobogóira állhatott fel.
A százados asszony 2002-es bevonulása óta több katonai világversenyen is judózhatott (Katonai Judo Világbajnokság 2006, Horvátország-7. hely; Katonai Világjátékok 2007, India-7. hely). A mindennapok azonban elsősorban Győrben állítják kihívás elé. Testnevelő tisztként az év során készíti, edzi az ezred csapatait a különböző MH szintű megmérettetésekre, ahol ő is az indulók között szerepel. Emellett rendszeres részvevője a katonai közelharc versenyeknek, melyeken többször győzedelmeskedett. Ez évi sportnaptárjában szerepel még a novemberi rendvédelmi szervek fekvenyomó bajnoksága, valamint a decemberi Hansi kupa karate verseny, ahol női katonacsapattal indulnak majd.

  


2010. október 20.
Cseszreginé Csekei Judit szds.