Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Pénzadomány az árvízkárosultaknak

 
A Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének (HODOSZ) győri alapszervezeti gyűlésén az elnökség tagjai Breuer László (vezető titkár), dr. Zsiga Imre (titkár) és Varga István (elnök) a 2010. májusi árvíz károsultjainak adták át az alapszervezetek támogatásával összegyűjtött több, mint másfél millió forintot.

   

 
Győr
Dr. Zsiga Imre elmondta, az árvíz után az alapszervezeteket kérték fel  segítségnyújtásra, melynek eredményeképpen 1 600 000 forintot sikerült összegyűjteni. A HODOSZ Tanács döntése értelmében a győri szervezet 3 bőnyi árvízkárosult tagját, a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred állományába tartozó közalkalmazottakat részesítették támogatásban. Varga István elnök a tagtársak nevében megköszönte Kovács Ferenc mk. ezredes parancsnok úrnak azt a helytállást, amelyet az alakulat katonái tanúsítottak a vészhelyzet során. Az ezredes úr örömtelinek vélte, hogy a parancsnok lehetőségein (szolgálatmentesség, parancsnoki segély stb.) túlmutatóan a HODOSZ sietett segítséget nyújtani a rászorulóknak. A segélyezettek és egyúttal az egész község nevében Szabó Csabáné fejezte ki háláját mind a HODOSZ-nak, mind az ezred parancsnokának az anyagi támogatásért.

 Bőny
Délután Dr. Muraközi László, Bőny polgármestere fogadta a vendégeket. Breuer László vezető titkár adta át az 1 000 000 forintot tartalmazó adománylevelet a májusi árvíz során katasztrófahelyzetbe kerülő község önkormányzatának. A pénz a lakossági, valamint az önkormányzati károk enyhítésére fordítható. A HODOSZ több tagja, valamint az ezred katonái élnek Bőnyben, illetve kötődnek a településhez. Ott voltak a bajtársak, a kollegák, amikor a katasztrófa történt, nagyban nekik is köszönhető, hogy nem lett még nagyobb a baj. Az ő segítő kezüket meghosszabbítva ajánlotta fel a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete a fenti pénzösszeget. A csapások sajnos egymást követik. A győri alakulat katonái jelenleg is a vörösiszap - katasztrófa utáni kármentesítésében segédkeznek, a honvédségi közalkalmazottak szakszervezete pedig máris megkezdte az újabb adománygyűjtést a kolontári és devecseri károsultak megsegítésére.

2010. október 18.

Cseszreginé Csekei Judit szds.