Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Győriek még Devecserben

A 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred katonái továbbra is segítséget nyújtanak a vörösiszap katasztrófa sújtotta térségben.

 

    

Folyamatos a győri katonák jelenléte Devecserben, ahol az ezred szombat óta készenlétben álló 30 fős evakuálási csoportját kedden újabb arrabonások váltották. A zagytározó gát északi falának további sérülése miatt felmerült a veszprém megyei település teljes lakosságának kitelepítése. Ez tette indokolttá a honvédség állandó szerepvállalását a térségben.


Időközben felépült a Kolontárt és Devecsert megvédő új gátrendszer, melynek következtében az evakuálási készenlétet megszüntették. Így szerdán az erre a feladatra kirendelt állomány hazatérhetett.


Ezzel azonban nem szűnt meg a katonai segítségnyújtás, hiszen csütörtök hajnalban újabb, több mint 50 fős győri alegység indult Devecserbe, amely tovább folytatja a területrendezési munkálatokat. Kollégáink naponta a Pápa Bázisrepülőtér katonáival váltják egymást, így ma éjjeli hazaérkezésük után szombat reggel folytatják ismét a romeltakarítást a helyszínen.

 

Győr, 2010. október 14.
Cseszreginé Csekei Judit szds.
(foto:kansascity.com)