Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Doktor lesz a Tábornok

Varga László okl. mérnök dandártábornok sikeresen védte meg doktori disszertációját a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.

 

 

Augusztusi távozása után kis időre hazatért hazánk Oroszországba akkreditált véderő attaséja, Varga László okl. mérnök dandártábornok, alakulatunk korábbi parancsnoka. A Magyarországon eltöltött napoknak tudományos célja volt, hiszen a Tábornok Úr doktori értekezésének megvédésére érkezett haza. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Zrínyi termében a bíráló bizottság és a meghívott vendégek előtt került sor a doktori disszertációból készült előadás bemutatására.

Prof. Dr. Óvári Gyula kandidátus, a bizottság elnökének megnyitója után védte meg Tábornok Úr a Magyar légvédelmi rakéta csoportosítások harci alkalmazása és a szövetségi követelmények című értekezését. Az előadás után a 7 tagú bizottság további kérdéseket intézett a jelölthöz, melynek kidolgozása és megválaszolása után a tagok döntéshozatalra vonultak vissza. A bírálók egyenként 1-5 pontig értékelhetik a bemutatott értekezést. Varga László a doktori munkájára az elérhető maximális 35 pontot kapta.

A bíráló bizottság ajánlást tesz a ZMNE doktori tanácsának, melyben javasolja, hogy Varga László okl. mérnök dandártábornoknak ítélje oda a summa cum laude PhD. címet.

Gratulálunk Tábornok Úr, büszkék vagyunk Rád!

Győr, 2010. október 13.

Kovács Ferenc mk. ezredes