Üdvözöljük az ezred honlapján!

  

  

Ezüstös tekézés

A hagyományoknak megfelelően a Fertőszentmiklósi Fegyveres Erők Nyugdíjas Klubja idén is megrendezte az Idősek Világnapi Tekeversenyét. Az ezred csapata összességében egy arany, három ezüst és egy bronzéremmel gazdagodott.

 

   

  

A meghívásos versenyre érkező csapatok játékosai régi ismerősként üdvözölték egymást, és már a viadal elején fogadkoztak, hogy bizony revansot vesznek a tavalyi eredményekért. A családias, jó hangulatú rendezvényen 6 férfi, és 3 női csapat alkotta a mezőnyt. Az indulók érkezési sorrendben, tetszés szerint kettesével gurítottak. A férfiak 2 x 10 telit és 10 tarolást dobtak, míg a hölgyek 2 x 15 telit gurítottak.
A Farkasné Bély Andrea tőrm., Vinczéné Buzási Zsuzsanna zls., Zsumbera Ervinné zls. alkotta női csapatunk sokáig vezetett, de a Fertőszentmiklósi Nyugdíjasklub hölgyei végül legurították őket a dobogó legfelső fokáról. Versenye befejeztével hasonlóképpen az első helyen állt férficsapatunk (Csuti József ftőrm., Kovács Ferenc mk. ezds., Papp István  ka., Vincze Csaba tzls.), azonban még hátravolt a fertőszentmiklósi tapasztalt, rutinos férfi gárda. 
 Itt kell megemlítenünk, hogy az esemény közepette egy másik „párharc”, az ezredesek versenye is elkezdődött. A 12. Arrabona légvédelmi rakétaezred parancsnoka Kovács Ferenc mk. ezredes célja – azon túl, hogy csapatát győzelemhez segítse - nem lehetett más, minthogy több fát gurítson, mint egykori évfolyamtársa és jóbarátja, Szűcs József mk. ezredes az 54. Veszprém Légtérellenőrző Ezred parancsnoka. A kellő motiváció annyira célravezető volt, hogy mind csapatban, mind egyéniben az élre ugrottunk. De következtek a házigazdák, a 15 éve alapított nyugdíjasklub versenyzői, akik, ahogy mondani szokás jöttek, láttak, győztek! Így is volt ez rendjén, hiszen ne felejtsük el, hogy milyen apropóból adtak találkozót aznap egymásnak a csapatok. Ugyanakkor mindenkit szeretnék megnyugtatni, hogy a játékosok nem engedték nyerni a nyugdíjasokat, a volt kollegák esélyt sem hagytak a fiatalabb nemzedéknek.
A hölgyek mezőnyét végül a Fertőszentmiklósi Nyugdíjasklub nyerte az Arrabonások és az 54. Veszprémi Légtérellenőrző Ezred csapata előtt.  A férfiaknál Fertőszenmiklós I., 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság (Veszprém), 54. Veszprémi Légtérellenőrző Ezred, Nyugat-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság (Győr), Fertőszentmiklós II. a végső sorrend. Egyéniben Vinczéné Buzási Zsuzsanna zls. révén alakulatunk egy aranyéremmel, míg Kovács Ferenc mk. ezredesnek és Csuti József ftőrm.-nek köszönhetően egy ezüst és bronzéremmel gazdagodott.
A házigazdák vacsorával kedveskedtek, majd a rendezvény szervezői felkérték az ezredes urakat, hogy adják át a díjakat, kupákat, okleveleket. A vendéglátók köszönetüket fejezték ki, hogy a parancsok urak a vörösiszap okozta katasztrófa ellenére is - ahol mindkét alakulat katonái érdekeltek - megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt. Kovács ezredes úr Varga László mk. dandártábornok úr, az alakulat előző parancsnokának üdvözletét tolmácsolta, majd köszönetet mondott a hagyományosan családi hangulatú rendezvény lebonyolításáért. Szűcs József ezredes úr emlékeztetett, hogy Idősek Világnapját ünnepeljük, az itt ülőkét, azokét, akik ifjúkorunkban egyengették lépteinket, később fényt, irányt mutattak. A találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

 Győr, 2010. október 8.
Cseszreginé Csekei Judit szds.