Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Kolontár - evakuálás, Devecser - készenlét

Szombat hajnalban újabb győri katonákat vezényeltek a katasztrófatérségbe. A vörösiszap tározó sérült gátjának északi fala tovább rongálódott, ezért szükségessé vált Kolontár kitelepítése.

A győri alakulattól a már ott tartózkodó bajtársaik mellé újabb 42 katona érkezett, 15 tehergépjárművel és 4 autóbusszal kiegészülve. A csoport Kolontár evakuálásában vett részt.


Devecserben még nincs szükség kitelepítésre, de a hatóságok erre is felkészítették a lakosságot. Jelenleg az ezred közel száz katonája áll készenlétben a helyszínen arra az esetre, ha újabb gátszakadás miatt Devecser lakosságát is biztonságba kell helyezni. A várakozás órái sem tétlenkedéssel telnek, a tűzoltókkal, katasztrófavédőkkel együttműködve, a többi honvédségi alakulat támogatásával segítik a helyieket, tovább folytatják a romeltakarítási munkálatokat.


A tegnap reggel óta ott tartózkodó második váltásunk az éjszaka folyamán hazatérhet Győrbe, őket a Pápa Bázisrepülőtér kijelölt alegysége váltja, akinek a munkáját segíti majd alakulatunk 4 gépjárművezetője és egészségügyi katonái. Az ezred állományából továbbra is Devecserben marad  egy 30 fős evakuálási csoport.

Győr, 2010. október 9.

Cseszreginé Csekei Judit szds.