Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Katonák közt forognak a kamerák…

Az elmúlt hetekben több forgatócsoport is felkereste alakulatunkat, hogy bemutassa milyen is az élet a győri laktanya „falain” belül. Szeptemberben a helyi Oxygen televízió stábja készített anyagot néhány perces rövidfilmhez általános és középiskolás diákok számára a katonai hivatás szépségeiről, nehézségeiről, a katonák mindennapi életéről. A napokban pedig az Összhaderőnemi Parancsnokság égisze alatt Seregszemle címmel székesfehérvári tévések forgatnak filmet az Arrabonáról.


Az ezredünkről készülő bemutatófilm része annak a 12 részes filmsorozatnak, amely bemutatja az Összhaderőnemi Parancsnokság alárendelt katonai szervezeteinek életét, kiképzését, felkészítését, és az alakulatok hagyományait. A forgatás során a stáb tagjai azokba a mindennapi tevékenységekbe kapcsolódnak be, melyeket az ezred fontosnak tart megjeleníteni a róla készülő filmen, s amelyek segítségével átfogó képi anyag készíthető a főbb feladatokról, alakulatunk arculatáról, felépítéséről, tevékenységéről.

Így a 25 perces film alatt az érdeklődök számára büszkén mutatjuk be hol, hogyan élünk, dolgozunk, ápoljuk a hagyományainkat, és a légvédelmi fegyvernem egyetlen fellegváraként megismertetjük szűkebb és tágabb környezetünket technikai eszközeinkkel és az azokat kezelő állománnyal. A film alkotóival közösen reméljük, hogy a néhány hónapon belül dobozba kerülő anyag pozitív visszhangra talál mind a szakmabeli, mind a civil szféra körében.

A rólunk készülő film a tervek szerint a honlapunkon, illetve a helyi médiában is megtekinthető lesz.

Győr, 2010. október 6.

Cseszreginé Csekei Judit szds.