mist s

palyfelv

kub s 

1

 

Győri katonák a HAWK STRIKE gyakorlaton a Bakonyban

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred mintegy 70 főt számláló kijelölt kontingense is részt vesz a napokban kezdődő STEPPE ARCHER/HAWK STRIKE 2020 többnemzeti harcászati gyakorlaton a Bakonyban.

Az indulás előtt, ahogy az minden gyakorlat előtt megszokott, a rakétaezred bázisán egy elvonulás előtti technikai szemlén2 ellenőrizték le hétfőn a harc- és gépjárművezetők személyi-, valamint az eszközök menetokmányait, meggyőződve arról, hogy minden készen áll az amerikai-magyar gyakorlaton történő részvételre. A katonák és a technikai eszközök kombinált menetet végrehajtva indultak Újmajorba. A gyakorlatban érintett lánctalpas harcjárművek és az azt kísérő személyi állomány a bevagonírozást követően vasúton érkezett meg, míg a kerekes eszközök szerdán, – a menetparancs kihirdetését követően – közúton tették meg az utat a Bakonyba.

A rakétaezred egy vegyes légvédelmi rakéta alegységgel, azaz KUB és MISTRAL tűzalegységekkel, logisztika támogató elemmel és vezetési ponttal vesz részt a március 6-ig tartó gyakorlaton. Az alakulat számára az elsődleges cél a légvédelmi oltalmazás gyakorlása, célkövetés, melynek nélkülözhetetlen részét a gyakorlat idejére tervezett valós repülések adják. A csoportosítás áttelepülésének célja továbbá az is, hogy a gyakorlaton résztvevő többi magyar és amerikai alegység számára igény szerint ellenséges légvédelmi környezetet imitáljon, ezzel is növelve azok kiképzésének hatékonyságát.

3   4  5
 6  7  8

 2020. február 26.
Csekei Judit szds.