mist s

palyfelv

kub s 

1

A Honvédelmi Igazgatási Koordinációs Tárcaközi Munkacsoport látogatott a győri ezredhez

Alig néhány napja, hogy a Magyarországra delegált katonai attasék látogatást tettek a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, most a Honvédelmi Igazgatási Koordinációs Tárcaközi Munkacsoport jött a likócsi laktanyába az Innovációs és Technológiai Minisztérium védelmi igazgatási felkészítésének szakmai gyakorlata keretében.

 

2019. november 18-án Tóth Péter, az Innovációs és Technológiai 5Minisztérium Igazgatási és Biztonsági Főosztály főosztályvezetője irányításával érkezett a közel 40 tagú delegáció a légvédelmi egység bázisára. A megjelenteket Könczöl Ferenc ezredes fogadta, aki első napirendi pontként körbe kalauzolta a laktanyában a megjelenteknek, majd egy fényképekkel és videóval illusztrált előadást tartott az értő és érdeklődő hallgatóságnak.

A Rába parti város alakulatának parancsnoka az átfogó prezentáció keretében beszámolt a légvédelmi egység aktuális helyzetéről, bemutatta az alakulat infrastrukturális adottságait és szervaezeti felépítését, ismertette az ezred feladatrendszerét, nemzetközi szerepvállalásból adódó kötelezettségeit és kitért közeljövő fő feladataira is, de a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program jelentette lehetőségekről és kihívásokról is tájékoztatott.

A Könczöl Ferenc ezredes előadása után a látogatócsoport az alakulótéren felállított statikus haditechnikai bemutatót tekintette meg, mely igyekezett felvonultatni az ezrednél rendszeresített technikai eszközök legjavát, majd a Csapatmúzeum tárlatának megtekintésével zárult a rendezvény.

                             3 6
                             4 7

 

 

Győr, 2019. november 18.
Sályi Gergő ftőrm.