mist s

palyfelv

kub s 

1Százhat katona tett ünnepélyes esküt Győrben

Százhat torok kiáltotta együtt a katonai eskü szövegét csütörtökön a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájában rendezett ünnepi sorakozón. Győri alapkiképzésük sikeres befejeztével, a pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák elöljáróik és családtagjaik előtt ünnepélyes keretek között tettek katonai esküt.

Az októberben bevonult és frissen szerződést kötött honvédek számára az alkalmassági vizsgálatokat követően 2kezdődött meg a valós alapkiképzés. Az eltelt hat hét során a többi mellett testnevelési-, alaki foglalkozások, fegyver-, vegyvédelmi-, egészségügyi- és szabályzatismeret oktatások, térképészet, tereptan, harcászat, robbantás és a lövészet jelentett kihívást a katonák számára.

Az eredményes alapkiképzést ünnepélyes katonai eskütétel zárta. A rakétaezred alakulóterén Lükő Géza százados, századparancsnok vezetésével sorakozott fel az alakiképző század három szakasza a megjelent többszáz hozzátartozó előtt. Az eskü szövegét Dobák Csaba Mihály közkatona mondta elő szülei jelenlétében, majd Könczöl Ferenc ezredes, a győri alakulat parancsnoka szólt a frissen esküt tett honvédekhez.

Könczöl 3ezredes ünnepi beszédében kiemelte: „Önök, akik most itt állnak előttünk, mindent megtettek, és hiszem, hogy a jövőben is mindent megtesznek, hogy a hazát méltó módon szolgálják. A mai napon 106-an tettek előttünk és családtagjaik előtt esküt. Önök azok, akik valóban akarták és fizikailag, szellemileg és lelkileg is alkalmasnak találtattak arra, hogy katonává váljanak.” Az elöljáró hangsúlyozta: „Ami Önökre vár, az nem lesz könnyű. Önök az elmúlt időszakban ízelítőt kaptak a katonaéletből, elsajátították az alapokat, amelyre építkezve teljes értékű tagjává fognak válni ennek a bajtársi közösségnek. Erre alapozva kell a szolgálatot komolyan venni, és a továbbiakban derekasan helytállni. Ezzel tartoznak a hazának, amelynek védelmére felesküdtek, a Magyar Honvédségnek, amelynek egyenruháját viselik, és tartoznak önmaguknak is.”

A katonák utolsó napjukat töltik a rakétaezrednél, pénteken mindannyian már az anyaalakulataiknál jelentkeznek, ahol hétfőn megkezdik szolgálatukat.

4 7 8
9 5 6

2019. november 14.
Csekei Judit szds.