Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Norvég delegáció Győrben

A Norvég Királyi Akadémia képzési igazgatója hivatalos látogatásra érkezett a győri laktanyába

 


 

 

Március 1-én norvég delegáció látogatott a győri laktanyába. Jacob Heradstveit-et a Norvég Királyi Akadémia képzési igazgatóját Varga László mk. dandártábornok, parancsnok fogadta. A délelőtti megbeszélésen Varga tábornok ismertette az ezred jelenlegi struktúráját, a közelmúlt és a jelen feladatait, megemlítve a sikerek mellett a nehézségeket is.

 

 

Jacob Heradstveit, a delegáció vezetője ismertette a „Norvég Projekt” főbb ismérveit a vendéglátókkal. Amint előadásában elhangzott: „A program célja, hogy tanfolyami keretek között, a meglévőnél versenyképesebb szaktudás elsajátításával segítse a katonák polgári életbe  történő visszailleszkedését. A Norvég Projekt keretében különböző felnőttképzési programokra jelentkezhetnek a nyugállományú, illetve aktív katonatársaink is.”

A delegáció programja az alakulat étkezdéjében az ezred állományával közösen elfogyasztott ebéddel folytatódott.

 

 

 

A délutáni órákban az ezred logisztikai tanácstermében Jacob Heradstveitnek és munkatársainak lehetősége nyílt a projekt végrehajtásának ellenőrzésére. A találkozó befejezéseként a vendéglátók a Csapatmúzeumba invitálták a vendégeket, ahol az alakulat múltját és jelenét idéző állandó kiállítást tekintették meg.

A látogatás végén Jacob Heradstveit elégedetten nyilatkozott a győri laktanyában tapasztaltakról és örömmel nyugtázta, hogy az ezred vezetése támogatja a norvég kezdeményezést.

Győr, 2010. március 01.