mist s

palyfelv

kub s 

IMG 8544

Újabb alapkiképzés zajlik Győrben

Második alkalommal folyik alapkiképzés idén a pályakezdő szerződéses tiszt, altiszt és legénységi állományú katonák számára a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán. Ezúttal több mint száz újonc vonult be a győri laktanyába és kezdte meg az egy plusz öt hetes kiképzését.

Az október 7-i bevonulás napján 23 katonai szervezet állományába írták alá a szerződéseiket a civil életből és az ország minden pontjáról – Mátészalkától Kaposvárig, Szegedtől Sopronig – érkező pályakezdők. A bevonultatás hete az IMG 7993ilyenkor megszokott forgatókönyv alapján történt. Állományba vétel, szállás elfoglalása, beöltöztetés, század állománygyűlés, ezredparancsnoki köszöntő, valamint a katonai szolgálathoz elengedhetetlen, alkalmassági vizsgálatok végrehajtása jelentette az első napok programját az újoncok számára.

Elméleti és gyakorlati képzés keretében ezután kezdődött meg a valós alapkiképzés a frissen felvett katonák számára. A többi mellett testnevelési-, alaki foglalkozások, fegyver-, vegyvédelmi-,IMG 8017 egészségügyi- és szabályzatismeret, térképészet, tereptan, harcászati foglalkozások, robbantás és lövészet is szerepel az alapkiképző század levezetési tervében.

Lükő Géza százados századparancsnok vezetésével, valamint a rakétaezred 20 főnyi kiképző állományának hathatós segítségével októberben és november első heteiben igazi egységgé kovácsolódnak össze az alakiképző század szakaszai. A pályakezdő kollégák első lépéseiket teszik meg a tekintetben, hogy mielőbb a Magyar Honvédség hasznos tagjaivá váljanak, mely folyamat valójában majd az anyaalakulatoknál fog kiteljesedni. A katonai hivatás melletti elkötelezettségük következő, és egyben nagyon fontos állomása a november 14-i ünnepélyes eskütétel lesz.

 IMG 7974  IMG 8193 IMG 8198 
 IMG 8257  IMG 8278  IMG 8287

 2019. október 29.
Csekei Judit szds.