mist s

palyfelv

kub s 

1
 

A jövő katonái a rakétaezrednél

Több mint kétszáz középiskolás-, és felső tagozatos diák nyerhetett bepillantást a katonák életébe és ismerkedhetett meg a katonává válás folyamatával október 25-én az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred által szervezett pályaorientációs nap keretében.

A győri és megyei tanintézetekből is érkező tanulókat Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka köszöntötte, 2majd Inoka Zoltán törzszászlós, ezred vezénylőzászlós tartott előadást a fiataloknak. A tájékoztatón az érdeklődők megismerhették az alakulat rendeltetését, főbb rendszeresített haditechnikai eszközeit, a légvédelmi egység határőrizeti-, illetve katasztrófavédelmi feladatokban tett erőfeszítéseit is, de alapvetően a katonává válás feltételeiről a felvételi eljárás folyamatáról, katonai hivatás és életpálya perspektíváiról, a betölthető feladatkörökről és a kereseti lehetőségekről szólt az előadás.

A pályaorientációs előadás mellett a rakétaezred fontosnak tartotta az élménynyújtást és katonás szórakoztatást is a diákok számára, ezért a győri katonák igyekeztek színes programot kínálni. Statikus haditechnikai bemutató, paintball-, airsoft-, és légpuska-lövészet, íjászat, kézifegyver bemutató, gyakorló kézigránát célbadobás, és alaki foglalkozás is várta a diákokat. Ezenfelül a csoportoknak lehetőségük nyílt megtekinteni a jogelőd alakulatok történetét bemutató Csapatmúzeum 3tárlatát, a Borbála emlékszobát, továbbá éleslövészeti videókat, valamint kiállított maketteket és egyenruhákat is.

Az idén már második alkalommal megszervezett pályaorientációs nap természetesen csak ízelítőt tud adni a katonai hivatásból, ugyanakkor a rakétaezred reméli, hogy az ilyen és ehhez hasonló rendezvények pozitív irányban befolyásolhatják majd a gyerekeket a későbbiek során a pályaválasztás kapujában.

A pályaorientációs nap az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság győri toborzó irodája, valamint a Honvéd Arrabona Sportegyesület együttműködésével valósulhatott meg.

7 4 5
6 9 8

2019. október 25.
Csekei Judit szds.