mist s

palyfelv

kub s 

IMG 7894

 

Kilián Nándor dandártábornok érkezett Győrbe

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél tett látogatást a Légierő Haderőnemi Szemlélőség szemlélője. Kilián Nándor dandártábornokot a szemlélőség vezénylő zászlósa, Berek Zsolt főtörzszászlós is elkísérte.

 A jelenleg is zajló haderőreform részeként a IMG 7917Magyar Honvédség szervezeti átalakításon megy keresztül. 2019. január elsejével létrejött a Magyar Honvédség Parancsnoksága, mely csoportfőnökségeken és közvetlen alárendelt szervezeti elemeken kívül haderőnemi szemlélőségekből áll. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Légierő Haderőnemi Szemlélőség alá tartozik, s ez utóbbi szervezet vezetője, a légierő haderőnemi szemlélő tett látogatást a győri alakulatnál.

Kilián Nándor dandártábornokot 2019. október negyedikén Könczöl Ferenc ezredes, az alakulat parancsnoka, Bozsóki Attila alezredes, parancsnokhelyettes, Papp Tamás alezredes, törzsfőnök, valamint Inoka Zoltán törzszászlós, ezred vezénylő zászlós fogadta a likócsi laktanyában.

IMG 7942A látogatás legfőbb napirendi pontját Könczöl Ferenc ezredes tájékoztatója adta. A Rába parti város alakulatának parancsnoka egy átfogó jelentés keretében számolt be a légvédelmi egység aktuális helyzetéről. Az ezred parancsnoka bemutatta az alakulat infrastrukturális adottságait és szervezeti felépítését, ismertette az ezred feladatrendszerét, nemzetközi szerepvállalásból adódó kötelezettségeit és kitért közeljövő fő feladataira is, de a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program jelentette kihívásokról is tájékoztatott.

A jelentést követően laktanya bejárással zárult a rendezvény, mely során Kilián Nándor dandártábornok személyesen tekintette meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred likócsi bázisát.

Győr, 2019. október 4.
Sályi Gergő ftőrm.