mist s

palyfelv

kub s 

1

Járőrbajnokság a rakétaezrednél

A héten lezajlott járőrbajnoksággal véget ért az idei sportrendezvények sora az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. A mezei futóbajnokság, a lőbajnokság, valamint a katonai háromtusa után megrendezett járőrbajnokság egyben a 2019-es versenyszezon zárását is jelentette.

Az ezred szervezeti egységeit képviselő csapatokat Tóth Norbert alezredes köszöntötte a verseny megnyitóján az alakulótéren, 2majd a verseny lebonyolításáért felelős Darai Máté hadnagy ismertette a versenyzőkkel a sportesemény lefolyásának rendjét.

Járőrbajnok csak az a katona lehet, aki kitartó, jó fizikai- és állóképességgel rendelkezik, kiválóan fut, pontosan dob, remekül tájékozódik és olvas térképet, megfelelő elméleti ismeretekkel bír, otthon van az elsősegélynyújtásban, és az sem baj, ha ügyesen és gyorsan cserél kereket. Csapatverseny lévén nem elég egyénileg jónak lenni, csak a csapatmunka, az összetartás, és egymás segítése és biztatása eredményezhet győzelmet. A rakétaezred indulóit hét versenyszám 3várta a gyakorlótér és a laktanya különböző pontjain.

A feladatok során a többi között szerepelt ön- és kölcsönös elsősegélynyújtás, kézigránát célbadobás, terepjáró gépjármű kerékcseréje, akadálypálya leküzdése és lajhármászás. Az egyes helyszíneket a térképet követve lehetett elérni. A végrehajtás természetesen időre történt, a próbák alatt begyűjtött hibapontokért pedig idővesztés járt.

A verseny célja volt egyúttal a honvédségi szintű bajnokságra kiválasztani az ezred csapatát, így a sportrendezvény legsikeresebb résztvevői nemcsak elismerést vehetnek át az eredményes szereplésért, hanem októberben Kaposváron a Magyar Honvédség legjobbjaival is összemérhetik tudásukat.

4   5 6 

A versenyen végül az alábbi eredmények születtek:

  1. 1. légvédelmi rakétaosztály (KUB)
  2. Logisztikai zászlóalj
  3. Ezredtörzs
  4. 2. légvédelmi rakétaosztály (Mistral)
  5. Vezetési zászlóalj.

2019. szeptember 17.
Csekei Judit szds.
(A versenyről készült képgaléria a www.facebook.com/raketaezred oldalon megtekinthető.)