mist s

palyfelv

kub s 

1

                  Pályakezdők Győrben                        

Megtették katonai pályafutásuk első lépéseit a frissen avatott hadnagyok a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél. Négy új tiszt mutatkozott be az alakulat állományának, akik – csatlakozva a júliusban érkezett altisztekhez – szeptembertől egy három hónapos összevont felkészítés keretében ismerkednek meg az ezred napi életével, működésével, elsajátítva a parancsnoki teendők ellátásához szükséges általános ismereteket és egyben felfrissítve szakmai tudásukat.


Augusztus 26-án, hétfőn egy állománygyűlés keretében kaptak 2lehetőséget a bemutatkozásra – az arany csillagjukat az augusztus 20-i Kossuth-téri avatóünnepség óta viselő – fiatal katonák. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának légvédelmi rakéta specializáción végzett honvédei számára már nem volt teljesen ismeretlen a közeg, hiszen előírt szakmai gyakorlataik idején több hónapot töltöttek a Rába parti város alakulatánál.

A pályakezdő hadnagyok felszólalásuk során beszámoltak korábbi tanulmányaikról, jelenlegi beosztásukról, érdeklődési körükről és céljaikról, valamint reményüket fejezték ki a gyors beilleszkedés és eredményes szolgálatellátás kapcsán.Győr, 2019. augusztus 26.
Sályi Gergő ftőrm.