mist s

palyfelv

kub s 

1


Idén is sláger a győri honvédelmi tábor

Negyedik éve látja vendégül a Honvédség iránt érdeklődő fiatalokat az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvédelmi tábora. Az alakulat idén is már két turnusban szervez bentlakásos táborozást 12-18 éves fiatalok számára. A tavalyi eredményes „vezénylésüket” követően, a győri kiképzőket ezen a nyáron is a táborozók mentoraiként segítik a debreceni Kratochvil Honvéd Középiskola diákjai.

A nyári táborozás első turnusában 2019. július 29 - augusztus 02. között 12-15 éves fiatalok jelentkezését várta a rakétaezred, míg két hétre rá, a második turnus során 15-18 éves diákok érkeznek majd a likócsi objektumba.2

A tábor fő célja, hogy a nyári szünetben a gyerekek játékos formában ismerkedjenek meg a katonai léttel, megszerzett élményeik kapcsán bepillanthassanak a győri katonák életébe és ezáltal a Magyar Honvédség életébe. Bár a tábor megrendezésének nem titkolt célja a pályára irányítás, ugyanakkor fontos kihangsúlyozni, hogy nem katonákat nevelünk a laktanyában eltöltött 5 nap során. A legfontosabb, hogy a gyerekek kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat a katonás környezetben és esetleg még olyan praktikus ismeretekre is szert tegyenek, amelyeket a mindennapokban is használni, alkalmazni tudnak.

A hét során gazdag program várja a fiatalokat, a többi között éjjeli bátorságpróba, fegyver bemutató, paintball-és légpuska lövészet, akadálypálya, ügyességi versenyek, menetgyakorlat, túlélő és tereptan foglalkozások, katonai közelharc, légvédelmi rakétaalegységek dinamikus bemutatója, valamint élménytúra lánctalpas harcjárművel. Természetesen a honvédelmi tábor általános katonás napirendjéből nem hiányozhat az ébresztőt követő reggeli torna, az alaki foglalkozás, a kötelékfutás vagy a körlet karbantartás. A csapatépítést az esti összekovácsoló programok garantálják, úgy, mint a tábortűz, a karaoke vagy a filmvetí3tés.

A győri „Harcos tábor” első turnusába az ország öt megyéjéből 33 fiatal érkezett. Győr-Moson-Sopron megyén kívül Pest, Zala, Tolna és Komárom-Esztergom megyei gyerekek választották a Rakétaezred táborát. A várakozásoknak megfelelően a fiúk vannak nagyobb számban, de 7 lány is igyekszik derekasan helyt állni a táborlakók között. A gyerekek kötött több visszatérő van, akik idén is a győriek honvédelmi táborát választották nyári kikapcsolódásként. Az első pár órás megszeppenés után a táborlakók hamar beilleszkedtek a katonás környezetbe, végig motiváltak voltak, és igyekeztek maradéktalanul megfelelni a velük szemben támasztott elvárásoknak. A katonák lesznek e kérdésre a gyerekek azt válaszolták, még bármit hozhat a jövő, ez is elképzelhető, de az biztos, hogy az itt eltöltött napok során szerzett élményekkel és tapasztalatokkal csak gazdagodtak és „többek” lettek, így jövőre is szívesen visszatérnének.

A tábor életéről készült napi fotóalbumok a rakétaezred és a Honvédelmi Tábor Facebook-oldalain nézhetőek meg.

4 5 6
7 8 9

2019. július 31.
Csekei Judit szds.