mist s

palyfelv

kub s 

1


„Acélkocka”- tájékoztató a rakétaezrednél

Az „Acélkockáról”, a megújuló altisztképzés rendszeréről tartott előadást kedden az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonáinak Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa.

Bár az altisztképzés lehetősége elsősorban a legénységi állományt érinti, ugyanakkor maga a rendszer, annak jellemzői iránt valamennyi állománykategória érdeklődik, fontos számukra, hogy a rendelkezésre álló információk birtokában legyenek, ezért tisztek és altisztek is részt vettek a tájékoztatón.2

Kriston főtörzszászlós előadásában beszélt a honvéd altiszti kar jövőképéről. Mint elmondta, ismerni kell, honnan jöttünk, hol vagyunk most és hova tartunk. A jövőben a minőségi altisztképzésre kell fókuszálni. „Minden altisztnek vezetővé kell válnia elsősorban, majd a szakmájának megfelelően szocializálódni.” Ez az irány jellemzi a megújuló altisztképzést, amely szentendrei MH Altiszti Akadémia Altisztképző Központ bázisán indul majd el, természetesen altiszti vezetéssel.

Az MH vezénylő zászlósa kiemelte: az „Acélkocka” altisztképzési rendszer bevezetésének legfőbb célja, hogy a honvéd altiszti kar a régió meghatározó altiszti karává váljon. Hogy ez megvalósulhasson, arra a magyar katonáknak minden esélye megvan. Hisz, - ahogy Kriston főtörzszászlós fogalmazott - „Adott a katonai szakmaiság, a felszerelés és az illetmény tekintetében pedig az elöljárók mutatnak irányt. A magyar katonának nincs szégyenkezni valója. Sőt! Megvan az alap, amire lehet építeni.”

A Honvédség3 vezető altisztje a megújuló altisztképzési rendszer további céljaiként említette egy azonos elvek mentén működő, egységes kimeneti és képzés rendszer megalkotását. Az előadás további részében Kriston főtörzszászlós felvázolta az „Acélkocka” alappilléreit. A rakétaezred jelenlevő katonái megismerhették az MH AA Altisztképző Központ felépítését, az ötszintű altisztképzés modelljét, csakúgy mint az oktatási intézmény civilekre és a legénységi állományra vonatkozó bemenetei feltételeit.

Tájékoztatójában a vezénylő zászlós többször is felhívta a figyelmet a nyelvismeret, a nyelvképzés fontosságára, valamint a toborzás kiemelkedő szerepére.

A civilek részére 2019. augusztusában induló altisztképzésre még él a jelentkezés. Aki ily módon szeretne csatlakozni a Magyar Honvédség kötelékébe és Győrben, vagy az ország más alakulatainál szolgálni, az keresse fel a lakóhelyéhez legközelebb eső toborzó irodát. Minden fontos információ megtalálható a www.iranyasereg.hu honlapon.

2019. április 16.
Cseszreginé Csekei Judit szds.