Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Célegyenesben

Célegyenesbe érkezett az ezred 2010. évi egyik kiemelt feladatát képező SHORAD 2010 légvédelmi rakéta éleslövészet felkészülési fázisa.

 

 

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a Cseh Köztársaság březinai légvédelmi rakéta lőterén kerül lebonyolításra az SA – 16 (IGLA – 1E) légvédelmi rakétakomplexummal végrehajtott éleslövészet.

Az elméleti ismeretek és az alapvető kezelői fogások elsajátítása után a gyakorlótéren folytatódik a MISTRAL osztály és az ezred más alegységeitől érkezett, légvédelmi szakbeosztású tiszthelyettesek és legénységi állományú katonák éleslövészetre történő felkészítése. Miután kialakításra kerültek a lőtéri körülményeknek megfelelő munkahelyek, megkezdődhetett a felkészítés leglátványosabb és egyben legélvezetesebb része.

 


A célanyagot imitáló fényjelző tölteteknek köszönhetően a légvédelmi lövészek a valóságot a lehető legjobban megközelítő módon tudják gyakorolni a cél befogását és az éles rakéta indításának folyamatát.

A katonák a kéthetes gyakorlást követően elméleti és gyakorlati – úgynevezett lövészetre bocsáthatósági – vizsgán tesznek számot a megszerzett tudásról, így hivatalosan is alkalmassá válnak az éles rakéta indítására.

Győr, 2010. április 09.