mist s

palyfelv

kub s 

1


Menetgyakorlat a győri ezrednél

Nincs megállás az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél a szó szoros és átvitt értelmében sem. Kezdetét vette a kiképzési év intenzív időszaka. Míg a Vezetési zászlóalj, az 1. és a 2. légvédelmi rakétaosztály katonái Kecskeméten vesznek részt a NEWFIP 2019 RAMSTEIN GUARD 2 elektronikai hadviselés gyakorlaton, addig a helyőrségben maradt 2. légvédelmi rakétaosztály egy 20 km-es menetgyakorlatot teljesített.

 

 

2019. március 5-én reggel 9 órakor sorakozott fel2 az alegység a katonák állóképességének fejlesztését célzó menet végrehajtására. A rohamsisakot öltött honvédek rendszeresített gépkarabélyukkal indultak a változatos terepen vezető gyalogtúrára, melyen különböző tereptárgyak leküzdése és a harcszerű mozgások begyakorlása is a feladat részét képezte.

Noha a 20 km-es táv teljesítése nem okozott gondot az állománynak, az év további része mégsem ígérkezik könnyű menetnek. Idén ugyanis számos szakmai kihívás vár a győri katonákra, sok gyakorlat és kiképzés melyek közül kiemelkedik a júniusban Lengyelországban megrendezésre kerülő Tobruq Legacy 2019 többnemzeti légvédelmi rakéta harcászati gyakorlat és éleslövészet.

 

3 4 5

Győr, 2019. március 6.
Sályi Gergő ftőrm.
Képek: Szögedi Dezső zls.