Üdvözöljük az ezred honlapján!

IMG 9856


Győr-Moson-Sopron megyei döntő

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, továbbá a honvédelmi nevelés, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében idén is megrendezésre került az Országos Haditorna Verseny Győr-Moson-Sopron megyei döntője. A középiskolások számára kiírt megmérettetésnek természetesen az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred adott otthont.A Honvédelmi Minisztérium által 2013-ban életre hívottIMG 9710 országos rendezvénysorozat célja a honvédelem ügyének népszerűsítése a sport eszközeivel, a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése, a fiatalok készségeinek, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, továbbá lehetőség biztosítása a tanulóknak a honvédelemhez kapcsolódó sporttevékenységek kipróbálására, felkészültségük, rátermettségük összemérésére egy színvonalas versenysorozat keretében.

IMG 9661Győr-Moson-Sopron megyében az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodája vállalta magára a rendezvény megszervezését szoros együttműködésben a légvédelmi egység honvédeivel. A felmenő rendszerű csapatversenyre öt város (Győr, Kapuvár, Mosonmagyaróvár, Csorna és Mezőörs) tíz középiskolájából neveztek a diákok.

A négyfős csapatok október IMG 976017-én, szerdán érkeztek a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred likócsi bázisára, ahol Bozsóki Attila alezredes köszöntötte őket. A Rába parti város alakulatának parancsnokhelyettese beszédében kiemelte: „Mindig jó érzés fiatalokat látni a laktanyában.” Bozsóki alezredes kérte a diákokat, hogy: „A feladatok során hozzák ki magukból a maximumot, segítsék, támogassák egymást!”, továbbá felhívta rá a figyelmet, hogy „Igazán jó eredményt csak a csapatmunka, és az összefogás hozhat.”

IMG 9728A közel félszáz fővel zajló összetett megmérettetés szellemi felkészültséget igénylő honvédelmi totót, pontos célzást megkövetelő gyakorló kézigránát-dobást és légpuska lövészetet, a fizikai erőnlétet előtérbe helyező akadálypálya teljesítését, a katonai tereptan tárgykörébe tartozó távbecslést, a mindennapok során is hasznosítható elsősegélynyújtást és sebesültszállítást, 4x400 méteres fegyveres váltófutást, gépkarabély összeszerelést, hatástalanított lőszerrel történő tárazást, valamint 100 méteres gépjármű-tolást foglalt magába.

A versenyszámokat követően egy ebéd várt a résztvevőkre, majd pedig eredményhirdetéssel zárult az esemény. A kiemelkedő helytállásért járó díjakat Bozsóki Attila alezredes mellett Fekete Róbert alezredes, a megyei Védelmi Bizottság titkárhelyettese, valamint Orosz László százados, a 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda megbízott irodavezetője adta át a diákoknak. Az első helyezett ezúttal nem csak tárgyi jutalomba részesült, hanem abban a megtiszteltetésben is, hogy 2019. áprilisában Győr-Moson-Sopron megyét képviselheti a Haditorna országos döntőjén.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

1.: Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnázium és Szakközépiskola
2.: Hunyadi János Középiskola 1. sz. csapata
3.: Hunyadi János Középiskola 2. sz. csapata

A dobogósok remek eredményéhez ezúton is gratulálunk!

További képek az ezred Facebook oldalán találhatóak.

Győr, 2018. október 17.
Sályi Gergő tőrm.