Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Katonai hárIMG 5791omtusa bajnokság Győrben

A tavasz és a nyár a Magyar Honvédség életében nemcsak a gyakorlótereken zajló kiképzési események legintenzívebb időszaka, hanem a katonai képességek versenykörülmények közti összehasonlításának ideje is. Mivel a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél korábban rendezett mezei futóbajnokságon a honvédek futókészsége, a lőbajnokságon pedig a lőkészsége már felmérésre került, a napokban tartott katonai háromtusa bajnokságon immár a kézigránát-dobásban is jeleskedő, legsokoldalúbb tehetségeket keresték Győrben.

 


Június 26-án, reggel nyolc órakor sorakoztak fel a skarlátpiros IMG 5729barettsapkás honvédek az ezred alakulóterén. A megjelenteket Tóth Norbert alezredes köszöntötte. Az alakulat megbízott parancsnokhelyettese beszédében felhívta rá a figyelmet, hogy; „Ugyan mindenki nem nyerheti meg a bajnokságot, de ha valaki képes felülmúlni önmagát, túlszárnyalni a korábban elért teljesítményét, az is teljes joggal érezheti győztesnek magát.”

A négy fős, vegyes nemű csapatokból álló mezőny a megnyitót követően az ezred győrszentiváni lőterén ismerhette meg a verseny lefolyásának rendjét. Dede Gyula őrnagy, kiképzési főnök felhívta a megmérettetésen indulók figyelmét a lőtér biztonsági-, és környezetvédelmi rendszabályai betartásának fontosságára, majd valóban kezdetét vehette a sportesemény.

IMG 5767Az eligazítást követőn a nevezők a lőszerkiosztás helyszínére igyekeztek, ahol egyenként harminc darab 7,62 milliméteres lőszert táraztak be. Az első versenyszám ugyanis a lövészet volt, ahol fekvő, térdelő és álló testhelyzetből is bizonyítaniuk kellett precizitásukat az indulóknak. A száz méteres távolságban elhelyezett célalakok felé testhelyzetenként tíz-tíz lövést adtak le a résztvevők az AK-63D típusú gépkarabélyokból, miközben a legmagasabb találati szám elérését a rendelkezésre álló idő rövidsége nehezítette.

A fegyverek töltetlenségének ellenőrzése után a versenyzők a kézigránát-dobásban igyekeztek felülmúlni egymást. A nőknek tizenöt, húsz, huszonöt, míg a férfiaknak huszonöt, harminc, harmincöt méterről kellett beletalálni egy kettő, illetve négy méter sugarú körbe távolságonként öt gyakorló gránáttal, majd kettő kísérletből a lehető legmesszebb repíteni az imitált robbanóanyaggal töltött harceszközt. A fizikai próbatétel zárószáma a háromezer méteres gyakorló öltözetes futás volt, melyet vállra vett fegyverrel teljesített a húsz fős mezőny.

A győri katonai háromtusa bajnokságon végül az alábbi eredmények születtek:
 
Egyéni férfi kategóriában:
1. Bakos Tibor tőrm.
2. Baki András ftőrm.
3. Máté Milán szds.

Egyéni női kategóriában:
1. Valkó Veronika tőrm.
2. Szabó-Tolnai Mónika őrm.
3. Ferenczi-Hantó Andrea zls.

Csapatok értékelésében:
1. 2. légvédelmi rakétaosztály
2. Ezredtörzs
3. Vezetési zászlóalj

Kiváló teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!

További képek az ezred Facebook oldalán találhatóak.


Győr, 2018. június 26.
Sályi Gergő tőrm.