Üdvözöljük az ezred honlapján!

1

 

Vezénylő zászlósi továbbképzés Győrben

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél zajlott a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) alárendelt alakulatainak egység szintű vezénylő zászlósi továbbképzése április 17-19. között. Az összevonást meglátogatta Korom Ferenc vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnoka, valamint Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa.

A továbbképzés első napján a házigazda győri alakulattal ismerkedtek meg az ország különböző 2pontjairól érkezett vezető altisztek. Elsőként az ezred vezénylő zászlósa, Inoka Zoltán törzszászlós mutatta be a rakétaezredet, majd a vendégek a gyakorlatban is megismerkedhettek az ezrednél rendszeresített légvédelmi rakétarendszerekkel, a KUB és a MISTRAL technikával.

A háromnapos továbbképzés vezetője Négyesi Tibor főtörzszászlós, az MH ÖHP vezénylő zászlósa a foglalkozások alatt ismertette az Összhaderőnemi Parancsnokság vezetésében és az alárendelt alakulatoknál történt egység szintű vezénylő zászlósi rendszerben bekövetkezett személyi változásokat. Összefoglalta az év fő feladatait és szólt a külföldi képzések, tanfolyamok, missziós beosztások és a tartós külszolgálatok lehetőségeiről a vezető altiszti állomány vonatkozásában. Felhívta az Altiszti Támogató Csatorna fontosságára a figyelmet a vezetési rendszerben, amire a parancsnokok nagymértékben alapozhatnak és támaszkodhatnak annak gyorsasága és pontossága miatt.

A szakmai 3összevonást meglátogatta Kriston István főtörzszászlós, aki kiemelte, hogy az altiszti kar helyét és szerepét tovább kell erősíteni. Az MH vezénylő zászlósa előadásában kitért az altiszti kar képzésének változásaira. Elmondta, szeptemberben indul az „egységes zászlós képzés”, amely további lépést jelent a minőségi altisztképzés irányába, mely elősegíti, hogy a zászlósok magasabb vezetői ismeretekkel, a kritikus gondolkodás képességével rendelkezzenek.

A győri, vezénylő zászlósi továbbképzés volt az a fórum, ahol Korom Ferenc vezérőrnagy először találkozott ebben a körben az alakulat egység szintű vezénylő zászlósaival. Az MH ÖHP parancsnoka hangsúlyozta, az altisztek körében fontos a magabiztosság, hogy uralja a szakmáját. Mindehhez 4azonban szükséges a vezénylő zászlósi kar támogatása, valamint a csapatmunka minden szinten. Korom tábornok feladatszabásában meghatározta a fő célkitűzéseket, irányelveket. Más mellett szólt a Magyar Honvédség Közös Akarat feladatban betöltött szerepéről, a 2018. évi fő feladatokról, valamint a toborzás fontosságáról és követelményeiről.

A feladatszabásokon túl számos szakmai előadás gazdagította a továbbképzést. A vezető altisztek tájékoztatást kaptak a többi mellett az MH ÖHP műveleti képesség kialakításának elgondolásáról, a tapasztalat-feldolgozó rendszer helyzetéről, a balatonakarattyai MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ programjairól, valamint a honvédelmi táborok tapasztalatairól.

Az összevonás napirendjében a szakmai foglalkozásokat követően civil programok is helyet kaptak. A vezénylő zászlósok ellátogattak a győri AUDI Arénába, ahol személyesen találkozhattak a Bajnokok Ligája győztes győri AUDI ETO KC csapatával, majd pedig győri városnézés színesítette a programot.

5 6 7
8 9 10

2018. április 23.
Cseszreginé Csekei Judit szds.