Üdvözöljük az ezred honlapján!

IMG 3913

 

Katonadiplomaták győri látogatása

Katonai diplomáciai váltásra felkészülő attasék, attasé-helyettesek és titkárgyakornokok központi felkészülés keretében látogattak a héten az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred laktanyájába, ahol Matyi Tibor alezredes, megbízott parancsnok fogadta majd tájékoztatta a vendégeket.

A leendő katonadiplomaták azzal a céllal keresik fel a Magyar Honvédség Összhaderőnemi ParancsnokságIMG 3927 alárendelt alakulatait, hogy felfrissítsék meglévő ismereteiket az alakulat aktuális helyzetéről, képességéről. A nemzetközi színtéren dolgozó diplomaták a Magyar Honvédség érdekeit képviselik a fogadó országban, amihez szükséges, hogy minél szélesebb látókörű információval rendelkezzenek, így felkészülnek a két- és többoldalú kapcsolatok ápolására.

A diplomatákat Matyi Tibor alezredes fogadta a győri laktanyában. A megbízott parancsnok az ezredet bemutató előadásában a többi mellett kitért IMG 3939a rakétaezred rendeltetésére, feladatrendszerére, szervezeti felépítésére, az alakulat szövetségi- és missziós szerepvállalására. Az alezredes felvázolta a katonai szervezet előtt álló 2018. évi fő feladatokat, külön hangsúlyt fektetve a hazai rendezésű Tobruq Legacy 2018 többnemzeti légvédelmi rakéta harcászati gyakorlatra. Az előadást követően a statikus bemutató alatt a vendégek megismerkedtek az alakulatnál rendszeresített technikai eszközökkel, majd felkeresték a célfelismerő termet, megtekintették az ATLAS légvédelmi rakéta szimulátort. A program a csapatmúzeumban, valamint az emlékparkban zárult.

IMG 3921 IMG 3948

 

 

 

 

 

 

 

2018. április 20.
Cseszreginé Csekei Judit szds.