Üdvözöljük az ezred honlapján!

IMG 2387

 

Sport és barátság 70 éve

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén is csatlakozott a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett futónaphoz. A fennállásának 70. évfordulóját ünneplő szervezet emblematikus rendezvényén 2016-óta vesz részt a győri alakulat.

 

 

Az 1948. február 18-án létrejött Nemzetközi Katonai Sporttanács IMG 2380(francia rövidítéssel CISM - Conseil International du Sport Militaire) 134 tagországa számára az év 300 napján nyílik lehetőség valamilyen – a szervezet rendezésében zajló – sporteseményen való részvételre. Számtalan sportág, többféle katonai világbajnokság is megtalálható a repertoárban, ám a futónap kiemelkedik az összes program közül, hiszen mindig a szervezet alapításának évfordulóján kerül megrendezésre. Hogy a világbéke elérését célul kitűző szervezet fő törekvése sikeresnek bizonyul-e az ugyan kérdéses, de az mindenképpen elismerésre méltó, hogy a – nemzetek közötti barátságot a sporton keresztül elérni kívánó – kezdeményezés minden évben százezreket mozgat meg világszerte.

20180216 080621A győri légvédelmi egység leterheltsége ugyan nem tette lehetővé, hogy teljes létszámban képviseltesse magát e napon, ennek ellenére az ezred – szakmai feladatokban és határőrizeti tevékenységben éppen nem érintett – honvédei reggel nyolc órakor felsorakoztak a likócsi bázis alakulóterén. A megjelenteket Bozsóki Attila alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese köszöntötte, majd átadta a szót Mosonyi József törzsőrmesternek, akinek irányításával kezdetét vette a szakszerű és alapos bemelegítés. Az izmok és ízületek – testnevelő által vezetett – átmozgatása után meg is indult az úgynevezett kötelékfutás, mely során a katonák az eredeti alakzatot megtartva teljesítették a kijelölt távot.

A győri honvédek ezúttal több, mint 6 km-t tettek meg a likócsi bázis melletti aszfaltozott úton, ám a kezdeményezéstől függetlenül idén még sok ezer métert belegyűrnek majd a futócipőikbe.

       Győr, 2018. február 16.
Sályi Gergő tőrm.

Képek: Cseszreginé Csekei Judit szds., Sályi Gergő tőrm.