Üdvözöljük az ezred honlapján!

 1

Katonaárvák karácsonyát tették szebbé a győri és a veszprémi honvédek

Anna 9, Betti 14, Laci 13, Gréta 8 éves, Richárd 5 hónapos. Ők és gyámjuk Zsanett mozaikok, amelyek egy egészet alkotnak, és képeznek így egy szerénysorsú, de annál összetartóbb családot. Értük fogtak össze a győri és a veszprémi katonák.

Hasonló mozaikot alkotott és páratlan összefogásnak voltak részesei az MH 12. Arrabona2 Légvédelmi Rakétaezred, az MH 54. Veszprém Radarezred, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda (MH KIKNYP 8. KIÉI) személyi állományának tagjai, valamint a Honvédszakszervezet és azon belül is az Arrabona Alapszervezet tagjai az elmúlt hetekben.

Az MH KIKNYP 8. KIÉI megkereste a Honvédszakszervezet Arrabona Alapszervezetét, hogy segítséget kérjen néhai Pál György ny. százados árvája, Pál Anna és kijelölt családja számára. Pál György ny. százados, aki 2015. 11. 29-én hunyt el Ajkán, korábban az MH 54. Veszprém Radarezred (Kup) állományának tagja volt. Árváiról Annáról 3és testvéréről jelenleg Varga Zsanett az, aki három saját gyermeke, valamint édesanyja ellátása mellett gondoskodik. A család nehéz helyzetben él Győrben, egy albérletben. A megélhetési költségek, valamint a gyermekek taníttatási költségei tetemesek, ezért a karácsonyi ajándékozás általában nagyon szerény vagy semmilyen.

A HOSZ Arrabona Alapszervezete, illetve az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred, valamint az MH. 54. Veszprém Radarezred személyi állományával a szervezetek Humánszolgálatainak támogatásával közösen gyűjtést szervezett volt katonatársunk két árvájának és az őket nevelő család számára.

Az összefogás eredményeként a gyerekek 4december 19-én meglátogatták a Mikulás-házat Nagykarácsonyban, ahol személyesen a Mikulás fogadta őket és természetesen az ajándék sem maradt el. A tartalmas nap részeként kézműves foglalkozás, ugrálóvár, állatsimogatás is várta a vidám kis csapatot.

Másnap pedig a karácsonyi ajándékozáson volt a sor.

A kollégák önzetlen felajánlásaiból az életkornak és a nemeknek megfelelő játékok, ruhaneműk, könyv, tartós élelmiszer, édesség, műszaki cikk, szánkó és közel százezer forintnak megfelelő étkezési utalvány gyűlt össze, valamint az MH KIKNYP 8. KIÉI munkatársai egyszeri ötvenezer forintos segélyben is részesítették Pál ny. százados árváit.

A gyerekek nagy örömmel vették tulajdonukba az idén kicsit korábban érkezett ajándékokat, amelyeket Németh Nándor nyugat-magyarországi érdekvédelmi ügyvivő adott át nekik.

Azonban az „igazi” ajándék még csak ezután érkezett!

A HOSZ 5Arrabona Alapszervezet vezetőjének közbenjárására a győri Önkormányzat felajánlotta, hogy segítséget nyújt Varga Zsanett jogosultnak egy pályázat kitöltésében, amellyel szociális bérlakásra pályázhat az Önkormányzatnál. Ezen kívül tájékoztatták, hogy további egyszeri szociális segélyben részesíthetik a családot.

Mindannyian tudjuk jól, hogy ezek a felajánlások tartósan nem csökkentik a valódi gondokat. Ennek ellenére megállapíthatjuk, hogy katonatársaink nemes lelkű adományai igazán meghitt karácsonyt varázsolnak a következő napokban a család számára. Az örömkönnyek között egyetlen mondat hangzott el: “Életem legszebb hónapja!”

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik áldozatos munkájukkal, jólelkű segítségükkel bármilyen formában támogatták ezt a kezdeményezést.

Békés, boldog karácsonyt kívánunk mindnyájuknak a „Mozaik családok” nevében!

6 7 8

 

2017. december 22.
Belecz István zls.
Fotó: Németh Nándor