Üdvözöljük az ezred honlapján!

1

A rakétaezred katonái is csatlakoztak a megemlékezéshez

„Most hajtsunk fejet a dicső elődök előtt, és tisztelettel nézzünk azokra a sportoló katonákra, akik vállalkoztak erre a nemes feladatra, hogy 14 nap alatt futva tegyék meg az utat Budapest és Caporetto, mai nevén Kobarid között.”- hangsúlyozta Bozsóki Attila alezredes a „Centenáriumi emlékfutás a hősökért” program győri állomásán, a Kálóczy-téren rendezett koszorúzási ünnepségen, pénteken.

Október 11-én, szerdán a Hősök teréről rajtolt el az a tíz futó, katonasportoló, akik a 2caporettoi áttörés 100. évfordulója alkalmából szervezett futással emlékeznek a Nagy Háborúra és az ott elesett magyar hősökre. A futók, útjuk során 82 magyar, majd 72 szlovén településen haladnak át, ahol pár percre megszakítva futásukat, az első világháborús hősi emlékműveknél helyezik el az emlékezés koszorúit. A cél, a hadművelet megindulásának helyszíne, a szlovéniai Kobarid, ahova a tervek szerint 2017. október 24-én érkeznek majd meg a sportolók közel 1120 km teljesítése után.

Az emlékfutás győri állomásán az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái és a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei is csatlakoztak a koszorúzási ünnepséghez, és később a futáshoz.

A Császári és Királyi 11. t3ábori vadászzászlóalj emlékművénél rendezett megemlékezésen beszédet mondott Rózsavölgyi László, városi képviselő. A Győr Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Sport- és Turisztikai Bizottságának elnöke kiemelte, a város büszke arra, hogy bekapcsolódhat az emlékfutás programjába, ezáltal csatlakozhatnak a győriek is hőseink tiszteletéhez. „Szükségünk van Önökre, - hangsúlyozta - a 2017-es hősökre, akik, több mint ezer kilométert futnak, világháborús emlékműveket keresnek fel, fiatalokat vonnak be ebbe a nagyszerű munkába, és egyúttal sporttörténelmet is írnak.”

Az alakulat képviseletében Bozsóki Attila alezredes idézte fel a háborús eseményeket. A győri ezred parancsnokhelyettese emlékező soraiban kitért a 11. tábori 4vadászzászlóalj szerepére, és felelevenítette az emlékmű történetét is.

A futók nevében Nevelős László alezredes, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság főtisztje emlékezett, majd mindannyian megkoszorúzták az emlékművet.

A megemlékezést követően a csapat - melynek tagjai főként a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred állományára épül, további egy-egy fő pedig az MH 54. Veszprém Radarezred és az MH Katonai Rendészeti Központból csatlakozott - folytatta hosszú útját. A katonák pedig jó házigazdaként a csapattal futottak, amíg a sportolók el nem hagyták Győrt, és Pápa felé vették az irányt. Valamennyi győri nevében kívánunk sok sikert, kitartást, erőt, egészséget a hátralevő kilométerekhez.

6 8 7
9 10 5
11 13 14

2017. október 13.
Kép és szöveg: Cseszreginé Csekei Judit szds.