Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Ünnepi állománygyűlés ez ezrednél

A Magyar Honvédelem Napja alkalmából ünnepi állománygyűlésen emlékezett meg az ezred Budavár visszafoglalásának 161. évfordulójáról.

 

 

Május 20-án a művelődési otthon színháztermében tartott rendezvényen a himnusz elhangzása után Kovács Ferenc mk. alezredes mb. parancsnok köszöntötte az állományt. Ezt követően Ferenczi Zsolt őrnagy méltatta dicső elődeinket és emlékezett az 1848-ban alakult Magyar Honvédségre.

Az ünnepi beszéd után Kovács alezredes úr elismeréseket és jutalmakat adott át azoknak a kollégáinknak, akik az elmúlt időszakban kiemelkedően teljesítettek. A Szolgálati Érdemjel arany fokozatát Hercz Antal zászlós, bronz fokozatát Rózsás Norbert zászlós vehette át. A Tiszthelyettesi Szolgálati Jel II. fokozatát egy, a III. fokozatát három, a Legénységi Szolgálati Jel III. fokozatát szintén három bajtársunk kapta meg. Az ezred parancsnoka aranyozott csapatérmet Kósa Gyula főhadnagynak, ezüstözött csapatérmet Tombor Csaba zászlósnak és Sütő Tamás főtörzsőrmesternek adományozott. Kiemelkedő munkájuk elismeréseként 28 fő részesült dicséretben és pénzjutalomban.

Az állománygyűlésen kapták meg elismeréseiket a közel múlt kiemelkedő feladataiban helytálló kollegáink is. A SHORAD 2010 légvédelmi rakéta éleslövészeten nyújtott kiemelkedő teljesítményéért hat fő, az 5/62. zászlóalj harccsoport NATO képességellenőrzésen négy, míg a LOAD DIFFUSER 2010 gyakorlaton nyújtott kiemelkedő teljesítményéért nyolc fő részesült dicséretben és pénzjutalomban.

Győr, 2010. május 20.