Üdvözöljük az ezred honlapján!

1

Továbbra is környezettudatosak a győri katonák

Már harmadik alkalommal csatlakozott az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a TeSzedd! országos hulladékgyűjtő mozgalomhoz. Félszáz győri honvéd jelentkezett, hogy alapvetően a likócsi laktanya környékét megtisztítsa az illegálisan lerakott hulladékoktól.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes2 mozgalma. Idén immár hetedik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei szeptember 15-17. között. A szervezők azért hívták életre ezt a mozgalmat, hogy minden évben közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

Mivel a győri egység – a kisalföldi meszes homokpusztán elhelyezkedő – gyakorlótere Natura 2000-es tájvédelmi besorolású, így a természeti értékek megóvásában egész évben komoly felelősség hárul rakétaezred állományára. Természetesen mindenegyes kiképzési eseménynél, kitelepülésnél, lövészetnél, a katonák nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelmi szabályok betartására, ugyanakkor a szomorú tapasztalat azt mutatja, hogy a szakmai feladataikat ellátó honvédek gyakran botlanak bele illegálisan lerakott szemétkupacokba.
3
Nem is volt hát kérdés, hogy az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred idén is csatlakozik az országos kezdeményezéshez. Szeptember 15-én reggel 9 órától Kolozsi-Helyes Barbara hadnagy, környezetvédelmi tiszt vezetésével több mint félszázan szedték a szemetet a likócsi bázis szomszédságában megtalálható erdős-mezős részeken. Az önkéntes tevékenység pedig rendkívül eredményesnek bizonyult, hiszen a kétfős gyűjtőpárok több zsáknyi illegálisan elszórt szemetétől tisztították meg a természetet. Kolozsi-Helyes hadnagy az akció végén elmondta, talán a társadalom környezettudatosabb életmódjának, illetve a többéves hulladékgyűtő programban történő részvételnek is köszönhetően a korábbi évekhez képest idén csökkent az összegyűjtött hulladék mennyisége.

4 5 6

2017. szeptember 15.
Cseszreginé Csekei Judit szds.