Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Győri katonák a gáton

Szerda este 60 győri katona sietett Bőny község segítségére. Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtök délelőtt tájékozódott a katasztrófa sújtotta községben és találkozott a győri honvédekkel.

 


Szerdán rendelték el a legmagasabb fokú készenlétet és az ezred kijelölt állománya azonnal Bőny legkritikusabb pontjára sietett. Az árvízi védekezésben 60-60 katona 12 órás váltásban segít a polgári lakosságnak.

Az árvíz sújtotta településre látogatott Hende Csaba honvédelmi miniszter ahol Muraközi László, Böny polgármestere tájékoztatta a tárcavezetőt. A megbeszélésen részt vett Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Janák Emil, az ÉDUKÖVIZIG igazgatója és Kovács Ferenc mk. alezredes az ezred megbízott parancsnoka. Ezt követően a miniszter ellátogatott a gáton 12 órája dolgozó győri tüzérekhez. Itt Kovács alezredes tájékoztatta a tárcavezetőt az idáig elvégzett feladatokról. Amint Janák Emil a helyi vízügyi igazgató elmondta a Cuhai-Bakony-ér most tetőzik, jelenleg 300 centiméter a vízállás. Hende Csaba a rögtönzött sajtótájékoztatón kiemelte: a magyar katona oda megy ahol baj van, és segít. A katonák az ország legkritikusabb pontjain a legnehezebb árvízvédelmi feladatokat látják el.

Távozása előtt a honvédelmi miniszter köszönetét fejezte ki a védekezésben részt vevő honvédeknek.


Győr, 2010. június 03.