Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Megyei elismerés az árvíz elleni küzdelemért

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés dísztermében köszöntötték a Cuha-Bakony ér által okozott vészhelyzet elhárításában közreműködőket.

 

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés dísztermében köszöntötték a Cuha-Bakony ér által okozott vészhelyzet elhárításában közreműködőket.

Bőny, Rétalap, Mezőőrs polgármesterei, lakosai, a Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, vízügyi szakemberek mellett alakulatunk katonái is a meghívottak között szerepeltek.

Az ezred állományából 60 fő segítette az árvízi védekezésben a bőnyieket. Az ő áldozatos munkájukat, tevékenységüket, segítségüket köszönte meg Dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és a Megyei Védelmi Bizottság elnöke, valamint Muraközi László, Bőny polgármestere, aki elmondta, a példaértékű összefogás eredményeként nem történt katasztrófa és mára normalizálódott a helyzet a faluban.    

A köszönő szavak után elismerések átadására került sor. Kovács Ferenc mérnök alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka az ezred nevében vett át oklevelet a Védelmi Bizottság elnökétől, majd további 8 kollegánk, Horváth Csaba százados, Tenk Ferenc zászlós, Nemes Zoltán főtörzsőrmester, Veres Éva főtörzsőrmester, Szatmarecz Noémi törzsőrmester, Potoczki Albert szakaszvezető, Nagy Csaba szakaszvezető, Koszonics Gábor szakaszvezető részesült elismerő oklevélben.

 

Szakács Imre elmondta, a kitüntetetteken keresztül az alakulat valamennyi, árvízi védekezésben részt vett katonájának jár az elismerés.

2010. június 17.