Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

 

Parancsnoki átadás-átvétel a győri tüzéreknél

Varga László okl. mk. dandártábornok, az ezred leköszönő parancsnoka ünnepélyes keretek között átadta az ezredparancsnoki és a helyőrség-parancsnoki beosztást Kovács Ferenc mk. alezredesnek.

 

 

 

Varga László okl. mk. dandártábornok katonadiplomataként az Oroszországi Föderációban mint véderő attasé folytatja katonai pályafutását. Június 25-én az ezred és az alakulatra jellemző technikai eszközök utolsó alkalommal sorakoztak fel Varga dandártábornok előtt.

A parancsnoki beosztás átadás-átvételének ismertetése után a leköszönő parancsnok átadta utódjának, Kovács alezredesnek a csapatzászlót, majd jelentettek az ünnepségen résztvevő elöljárónak. Orosz Zoltán vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese méltatta Varga dandártábornok kilencéves parancsnoki tevékenységét. Kovács Ferenc alezredesről, korábbi ezredparancsnok-helyettesről elmondta, hogy vezetői képességei és gyakorlati tapasztalata kétséget sem hagy afelől, hogy a korábbi parancsnok jó kezekben hagyja az alakulatot.

A leköszönő parancsnok röviden felidézte parancsnoki pályafutásának főbb mozzanatait, és arra kérte az ezred honvédeit, hogy az alakulat új parancsnokának vezetésével továbbra is becsülettel hajtsák végre feladataikat. Kovács alezredes beszédében kiemelte: „A parancsnokot csak kis mértékben képességei, nagyobb mértékben beosztottai munkája teszi jó és sikeres parancsnokká. Hiszem és tudom, hogy az Önök felkészültsége, felelősségteljes munkája biztos alapja annak, hogy feladatainkat sikeresen hajtsuk végre együtt, a haza szolgálatának érdekében.”

A beszédeket követően dr. Szakács Imre, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés és Védelmi Bizottság elnöke gratulált a kinevezetteknek, majd elismerések átadására került sor. Az ünnepség utolsó mozzanataként az ezred vigyázzmenettel tisztelgett a búcsúzó tábornok és a leendő ezredes előtt.

Győr, 2010. június 25.