Üdvözöljük az ezred honlapján!

konczol ezds

 

 Ezredessé léptették elő a rakétaezred parancsnokát

Nemzeti ünnepünk, 2017. március 15. alkalmából Magyarország honvédelmi minisztere előléptette ezredessé Könczöl Ferenc alezredest, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnokát.

Könczöl ezredes Győr-Moson-Sopron megyei gyökerekkel rendelkezik, Csornán született 1969. szeptember 17-én.  Az általános iskolát is a rábaközi városban, míg középiskolai tanulmányait Győrben, a Bercsényi Miklós cikkKözlekedési Szakközépiskola és Gimnáziumban, illetve a Béri Balog Ádám Honvéd Kollégiumban végezte.

A Bolyai János Katonai Műszaki Főiskola légvédelmi rakéta és tüzér szakának elvégzését követően Keszthelyen, a 7. önálló légvédelmi rakétaezrednél kezdte tiszti pályafutását, mint szakaszparancsnok 1991-ben. Az ezred felszámolását követően Győrben folytatta katonai pályafutását. Könczöl Ferenc ezredes az elmúlt 20 évben különböző beosztásokban szolgált a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, illetve annak jogelőd szervezeteinél. 2016 július 1-jétől látja el az ezredparancsoki beosztást.

Könczöl ezredes pályafutása során számos képzésen és tanfolyamon vett részt itthon és külföldön egyaránt. Elöljárói mindezidáig 12 kitüntetéssel ismerték el szolgálatát. Nős, két gyermek édesapja.

2017. március 14.
Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária és Cseszreginé Csekei Judit szds.