Üdvözöljük az ezred honlapján!

 

Honvédelmi miniszter az Arrabonánál

Dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere a következő napokban, hetekben sorra látogatja az Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségébe tartozó katonai szervezeteket. Ennek keretében az országban második alakulatként a 12. Arrabona légvédelmi rakétaezredhez érkezett.

 

 

 

Árvízvédelmi ünnepségen vett részt Győrben dr. Hende Csaba, a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere, mely során elismerésben részesítette a dunántúli régió jelenlévő alakulatainak árvízi védekezésben kiemelkedően teljesített katonáit. A rendezvény után Miniszter úr, valamint kísérete: Benkő Tibor altábornagy, a HM Honvéd Vezérkar főnöke, Kovács József vezérőrnagy, a MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, valamint Dr. Szarka Gábor a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke csapatlátogatásra érkezett az ezredhez.

 

 

 

A program keretében a vendégek Kovács Ferenc mk. ezredes, az alakulat parancsnokának jelentését hallgatták meg az ezred szervezeti felépítéséről és feladatrendszeréről. Ezt követően rövid laktanyabejáráson Papp Tamás alezredes mutatta be milyen körülmények között élnek, dolgoznak a katonák. Az irodák, körletek megtekintése után Tamás Gábor őrnagy fogadta az alakulótéren a Miniszter Urat, aki nemcsak messziről szemlélte a kiállított eszközöket, hanem testközelből, az eszközök belsejéből, tetejéről vizsgálta azokat. Az esemény utolsó momentumaként a vendégek megnézték a Borbála emlékszobát, majd Dr. Hende Csaba a csapattörténeti évkönyvbe jegyezte be gondolatait a látogatás tapasztalatairól.

Győr, 2010. július 15.

Cseszreginé Csekei Judit százados