mist s

palyfelv

kub s 

ezredcimer

 

 

Köszönetnyilvánítás az árvízi védekezésben részt vett honvédeknek, rendőröknek, katasztrófavédőknek, vízügyi szakembereknek és önkénteseknek.

 

 

 

Tisztelt Látogató!pk

Soha nem látott árhullámmal kellett szembenéznünk az elmúlt napokban, ami ellen honvédek, rendőrök, katasztrófavédők, vízügyi szakemberek és önkéntesek kitartóan küzdöttek. A "Zöldár 2013" árvízi védekezésben résztvevők bebizonyították, hogy összefogással, csapatmunkával bármit képesek legyőzni. Az az önzetlen, bajtársias és segítőkész magatartás, ami a gátakon dolgozókat és a háttérben tevékenykedőket egyaránt jellemezte, példaértékű lehet minden ember számára.

A MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred állományával vállvetve harcoltak az áradó folyókkal az ország különböző területeiről Győr helyőrségbe vezényelt katonák. A folyamatosan növekvő vízzel szembeni védekezésben részt vettek a MH 5. Bocskai István Lövészdandár, a MH 5/62. Lövészzászlóalj, a MH 25/88. Könnyű Vegyes Zászlóalj, a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, a MH 86. Szolnok Helikopterbázis, a MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred, a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, a MH 54. Veszprém Radarezred, a MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred, a MH Bakony Harckiképző Központ, a MH Pápa Bázisrepülőtér, a MH Veszélyesanyag Ellátó Központ és a MH Katonai Közlekedési Központ katonái. A gátépítési munkálatokban résztvevő katonák mellett speciális csoportok is szolgálatot teljesítettek Győrben és környékén az elmúlt napokban. A búvárcsoportok, a helikopterek, a lánctalpas úszó harcjárművek, a könnyű vízi mentő/szállító, vízi utak, területek zárását biztosító csoport, az áramellátást és világítást biztosító csoport, az egészségügyi csoport és a tábori ellátó csoport tagjai mind nagyban hozzájárultak a védekezés sikeréhez.

A honvédek bebizonyították, hogy hűek esküjükhöz és magukat nem kímélve, minden erejüket megfeszítve védték a Győr környéki települések lakóit, értékeit.

Ezúton szeretném kifejezni nagyrabecsülésemet és elismerésemet azért az áldozatos munkáért, együttműködésért, amit az árvízi védekezésben részt vett honvédek, rendőrök, katasztrófavédők, vizügyi szakemberek, az önkéntesekkel és a  lakossággal együtt végeztek.

További munkájukhoz sok sikert, jó erőt és egészséget kívánok magam és az ezred teljes személyi állománya nevében.

Győr, 2013. június 13.

Tisztelettel:
Kovács Ferenc mk. ezredes s. k.
parancsnok