mist s

palyfelv

kub s 

P1060405

 

Lőbajnokság az ezrednél

Megrendezésre került az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred 2013. évi lőbajnoksága, melyen két versenyszámban (pisztoly, gépkarabély) mérhették össze tudásukat a verseny résztvevői.

 

 


A győrszentiváni lőtéren Bozsóki Attila mk. alezredes köszöntötte a felsorakozott P1060410állományt. A megnyitó után a biztonsági rendszabályok és a verseny menetének ismertetése következett, majd mindenki felvette a rajtszámokat és a versenyhez elengedhetetlen lőszereket.

A verseny során alegységenként meghatározott sorrendben foglalták el a résztvevők a lőállásokat és egymás mellett, párhuzamosan hajtották végre a lőgyakorlatokat.

Gépkarabély versenyszámban egymást követően egy félperces és egy kétperces lőgyakorlat került lebonyolításra 100, illetve 200 méterre, fekvő testhelyzetben.

P1060447Női egyéniben Tolnai Mónika szakaszvezető szerezte meg az első helyezést Bebesi-Tanyi Orsolya százados és Sirkó Katalin főtörzsőrmester előtt. Férfiaknál Baki András főtörzsőrmester, Bebesi László százados és Zsíros Péter törzsőrmester állhattak fel a képzeletbeli dobogóra. A csapateredmények az alábbiak szerint alakultak.

Női csapat:
1. Vezetési zászlóalj
2. Ezredtörzs
3. Logisztikai zászlóalj

 

Férfi csapat:
1. Vezetési zászlóalj
2. 1. légvédelmi rakétaosztály
3. Ezredtörzs

Pisztollyal a versenyzők egy egyperces (gyors) és egy kétperces (lassú) lőgyakorlatot hajtottak P1060537végre. A versenyen résztvevő hölgyek közül Ferenczi-Hantó Andrea zászlós szerezte meg az első helyezést, megelőzve Juhász Éva főtörzsőrmestert és Dobis Evelin zászlóst. A férfiaknál Szabó Zsolt százados teljesített a legjobban. A második helyezést Fehér Gergely őrmester szerezte meg, a harmadik helyen pedig Demjén Attila százados és Pálfalvi Gábor főtörzsőrmester osztozott. P1060492A következő csapateredmények születtek:

Női csapat:

1. Ezredtörzs
2. 1. légvédelmi rakétaosztály
3. 2. légvédelmi rakétaosztály

 Férfi csapat:
1. Ezredtörzs
2. 2. légvédelmi rakétaosztály
3. Vezetési zászlóaljP1060583

 A lőbajnokság összesített eredménytáblája az alábbiak szerint alakult:
1. Ezredtörzs
2. Vezetési zászlóalj
3. 1. légvédelmi rakétaosztály
4. 2. légvédelmi rakétaosztály
5. Logisztikai zászlóalj

 Minden résztvevőnek gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

 

 

2013. április 09.
Törőcsik Krisztina ka.